15  juni

Op zaterdag 15 juni 2024 zal er een Groninger Molentoertocht worden gereden. Deze route is georganiseerd door de BMW Motorclub Noord-Nederland in samenwerking met een motorrijdende molenaar (i.o.). Middels een thema-tour de molens onder de aandacht brengen! De route leidt langs onderstaande molens met startpunt in Vriescheloo en eindpunt in de Eemshaven.

 

Vriescheloo De Korenbloem, Veelerveen Niemans Meuln, Wedderveer Spinnekop Wedderveer, Oude Pekela Onrust, Winschoten Edens, Dijkstra & Berg, Heiligerlee, Nieuw Scheemda De Dellen, Noordbroek Noordermolen, de Noordstar, Froombosch De Ruiten, Slochteren de Groote Polder, Fraeylemamolen, Woltersum FRAM, Garrelsweer Meervogel, Ten Post Olle Widde, Ten Boer De Widde Meuln, Bovenrijge, Groningen T Witte Lam, Wilhelmina, Onderdendam Hunsingo, Westerwijtwerd De Palen, Zeldenrust, Middelstum De Hoop, Kantens Grote Geert, Zandeweer Windlust, Eemshaven Goliath.

 

Vriescheloo De korenbloem, Woltersum FRAM en bij de Eemshaven Goliath zijn georganiseerde bezoek-locaties waar koffie/thee wordt aangeboden. Daarnaast kunnen de deelnemers natuurlijk ook de open zijnde molens langs deze route bezoeken. We verwachten een deelname van ca. 35 motoren/personen. Wellicht een dag om de molen te laten draaien. Tenminste wanneer het weer mee werkt en het niet noodgedwongen stilstaat.

Met vriendelijke molengroet Chris Stuut

Juli

Augustus

September

14 en 15

Open monumentendagen

Oktober

zaterdag 19

Vandaag wordt er op een nog nader te bepalen wijze stilgestaan bij het 50e jubileum van het ontstaan van onze vereniging. 

November

5 november

Najaarsbijeenkomst Molenwerkgroep